HortiNed

HortiNed is opgericht door twee zeer ervaren mensen in de internationale tuinbouwwereld. Ron Laan en Richard van Dijk. Beiden al zo’n 20 jaar actief in de markt. Veel gezien, veel gedaan en beiden met een prima positie bij internationaal gerenommeerde bedrijven.

Toch hebben ze de keuze gemaakt om deze veilige omgeving te verlaten en HortiNed op te richten. Waarom? Omdat het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Omdat ze hun eigen klantenkring beter en zorgvuldiger wilden ondersteunen. Geen klanten laten opgaan in de massa, maar persoonlijke en daadkrachtige aandacht. Snelle en korte lijnen. Vlot reageren op vragen van de klant.

Klaar staan voor klanten wanneer er plannen zijn voor een mooi en groot nieuwbouwproject, maar ook als het gaat om de dagelijkse dingen. Kleine leveranties, moderniseringen en maatwerkoplossingen. Dat is belangrijk bij HortiNed. Klaar staan voor elke klant en voor elk probleem.

Richard van Dijk

Richard van Dijk heeft lange tijd bij Van der Hoeven kassenbouw gewerkt. Deze tuinderszoon heeft na zijn opleiding aan de Agrarische Hogeschool Delft, met als afstudeerrichting International Management gewerkt bij een adviesbureau in de tuinbouw. Hierna jarenlang voor Van der Hoeven greenhousebuilders. In eerste instantie als export vertegenwoordiger. Echter in de loop van jaren is Richard opgeklommen tot manager van de export afdeling en tevens lid van het MT.

Richard heeft successen geboekt in verschillende gebieden. Als commercieel verantwoordelijke voor Noord-Amerika, oost- en west Europa heeft Richard veel gereisd. In de afgelopen jaren vooral actief in Frankrijk en Engeland. In deze landen is er nog altijd veel contact met de kweker zelf, wat Richard, ook gezien zijn achtergrond, goed ligt. Meedenken vanuit het probleem / de vraagstelling van de klant en hiervoor een passende en efficiënte oplossing voor vinden is altijd het uitgangspunt.

Op deze wijze heeft hij een belangrijke bedrage geleverd bij een aantal ontwikkelingen. Zo heeft hij de kas met zonnepanelen mede-ontwikkeld. Meer recent heeft Richard, gezamenlijk met Ron en van der Hoeven kassenbouw de zogenoemde ModulAir kas ontwikkeld, een semi-gesloten kasconcept.

Van de ModulAir zijn inmiddels de eerste projecten gebouwd in verschillende continenten. Dit kasconcept, met zijn vele voordelen zal in de toekomst zeker een belangrijke rol gaan spelen in de internationale tuinbouwsector.

Een passende technische oplossing die commercieel haalbaar is en toepasbaar is in toekomstige projecten, dat is het streven.

Ron Laan

Ron heeft na z’n opleiding HTS z’n gehele carrière gewerkt in de tuinbouw, in de realisatie van klimaat- en verwarmingssystemen. Na een start bij Priva en van der Wilk verwarming heeft hij ca. 20 jaar geleden bij Horconex een verwarmingsafdeling gestart. Waar bij Horconex voorheen de installaties werden ingekocht bij derden werd nu de engineering, werkvoorbereiding, inkoop en uitvoering geheel in eigen beheer gedaan.

In de loop der jaren heeft Ron deze afdeling als mede-eigenaar van het bedrijf, uitgebouwd van een één-mans activiteit naar een volwaardige verwarmingsafdeling.

Twee jaar geleden heeft hij besloten om een andere richting op te gaan. Ron heeft toen bij van der Hoeven aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het ModulAIR klimaatsysteem. Een revolutionaire totaaloplossing voor het regelen, controleren en optimaliseren van het kasklimaat.

Ook met het in kaart brengen, optimaliseren en renoveren van bestaande verwarmingsprojecten heeft Ron een schat van ervaring. Ron’s bewuste keuze om weer binnen een relatief kleine organisatie als HortiNed actief te zijn ligt in het feit dat het zijn ambitie is om in een nauwe samenwerking met de klant een optimale installatie te realiseren. Geen massa- maar maatwerk. Aandacht en korte lijnen.